در دیدار هیئت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین با آیتالله العظمی سیستانی
راهکارهای تعامل علمی و تحصیلی حوزه قم و نجف بررسی شد
رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از دیدار اعضای هیأت رئیسه این مجمع با مراجع و علمای عراق در این کشور خبرداد.
به گزارش راسخون، حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با تشریح دستآوردهای سفر هیأت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین به حوزه علمیه نجف و عتبات گفت: بر اساس مطالبات مقام معظم رهبری از هجده سال گذشته و تأکیدات فراوان دهه اخیر ایشان به ویژه در سال 89 که معظم له تصریح کردند، «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم باید به منظور تأمین پشتوانه علمی، مجمعی به عنوان مجمع عمومی ایجاد کند»، این مهم تحقق یافت.
وی افزود: جامعه مدرسین با مشورت مراجع تقلید، اساس نامه ای تنظیم کرد و در اسفند ماه سال 92، اولین جلسه مجمع عمومی جامعه مدرسین را برای تحقق یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری، عملی ساخت.
وی با اشاره به برگزاری دومین جلسه مجمع عمومی جامعه مدرسین، گفت: در این جلسه، هیأت رئیسه مجمع عمومی انتخاب شد و این مجمع با حضور 400نفر که ترکیبی از اعضای جدید و اعضای قدیمی جامعه مدرسین، بودند، تشکیل شد و گزارش این کار برای رهبری ارسال شد و ایشان نیز مرقوم داشتند «از آقایان متشکریم و با جدیت و قوت مجمع مدرسین کار خود را انجام دهد».
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال افزود: در مجمع عمومی هیأت رئیسه موظف شد تا خدمت مراجع تقلید رسیده و از رهنمود های آنها بهره مند شوند و در این راستا خدمت مراجع قم رسیدیم و در اصفهان نیز با آیت الله العظمی مظاهری دیدار داشتیم.
مدیر حوزه علمیه استان قم با اشاره به دیدار هیأت رئیسه جامعه مدرسین با حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی، نماینده آیت الله العظمی سیستانی، ادامه داد: در این دیدار، ملاقات با آیت الله العظمی سیستانی مطرح شد و نماینده ایشان نیز از این دیدار استقبال کرده و شرایط برای حضور هیأت رئیسه مجمع در نجف فراهم گردید.
وی افزود: در این راستا، دوم بهمن ماه جاری به نجف اشرف رفته و ضمن زیارت عتبات عالیات، محضر آیت الله العظمی سیستانی، رسیدیم. در این دیدار 9 عضو هیأت رئیسه مجمع، شامل؛ حجج اسلام والمسلمین رحمانی، محمدی، بنیادی، تلخابی، میرکتولی، میراحمدی، علم الهدی، سعیدی و بنده، حضور داشتند.
مدیر حوزه علمیه استان قم به ارائه گزارشی از روند تشکیل مجمع و فعالیتهای آن در دیدار با آیت الله العظمی سیستانی اظهار داشت: پارچه متبرکی که بر روی مضجع شریف حضرت فاطمه معصومه "سلام الله علیها" بود، به ایشان اهدا گردید و مطالب مختلفی درباره حوزه علمیه قم و نجف مطرح شد و ساختار جدید جامعه مدرسین و مجمع عمومی را توضیح دادیم.
وی با اشاره به اعلام اهتمام مجمع عمومی به مسائل اخلاقی، علمی و پی گیری مطالبات مراجع تقلید در محضر آیت الله العظمی سیستانی، گفت : ایشان در این دیدار بیان داشتند، من از میدان عملیاتی حوزه علمیه قم دور هستم و همین که شما خدمت مراجع تقلید رسیدید، کار بسیاری خوبی بوده است.
رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین ادامه داد: در این دیدار، سلام آیت الله یزدی، رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و اعضای شورای عالی و آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه را به این مرجع تقلید رساندیم و ایشان رهنمود هایی درباره مباحث اخلاقی، احیای مباحث اعتقادی، کلامی و ارتباط میان حوزه علمیه قم و نجف، ایراد کردند.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال افزود: نکته ای که بیت آیت الله العظمی سیستانی درباره ارتباط حوزه علمیه قم و نجف مطرح کردند، این بود، طلابی بخواهند از ایران برای تحصیل به نجف بروند، چگونه پرونده آنها به حوزه علمیه نجف ارسال شود و مسئله خروج آنها از کشور حل گردد.
وی به دیدار هیأت رئیسه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با حضرات آیات، حکیم و فیاضی اشاره کرد و گفت: آیت الله حکیم، بعد از گزارشی که درباره مجمع، ارائه شد، نکات بسیار مهمی در خصوص مسائل امروز دنیای اسلام مطرح کردند که نشان دهنده جامعیت ایشان بود. آیت الله فیاض نیز داعش را گروهی معرفی کرد که مقید به هیچ کدام از حدود احکام و شریعت اسلام نیستند.
وی تصریح کرد: آیت الله فیاض بیان داشتند: شیعیان بدون هیچ مشکلی در کنار اهل سنت زندگی می کنند، ولی بر اساس تفکر افراطی، هیچ شیعهای اجازه حیات در کنار آنها را ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال در ادامه افزود: در روز چهارم بهمن نیز سفری به کاظمین داشتیم با حجت الاسلام والمسلمین مهدوی مهر از اعضای دفتر مقام معظم رهبری و از مسئولان جامعه المصطفی(ص) دیدار کردیم.
مدیر حوزه علمیه استان قم درباره مسائل مطروحه درباره طلاب غیر ایرانی در دفتر آیت الله العظمی سیستانی گفت: آنها بیان داشتند ؟ آیا برنامهای برای طلاب غیر ایرانی که در ایران حضور می یابند، در خصوص تحصیل در سطوح عالی و در نظر گرفته شده که این مسئله در دیدار با نماینده المصطفی(ص) در عراق، مطرح شد.
وی با اشاره به بررسی راه های تعامل حوزه علمیه قم و نجف، گفت: راهکارهای تعامل این دو حوزه بزرگ شیعه در بیت حضرت آیتالله سیستانی بررسی شد و امیدواریم نتایج قابل قبولی را در پی داشته باشد.
/2759/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}